Als je plotseling ernstig ziek word overvalt je dit enorm.

Je voelt je kwetsbaar, alleen, angstig en onzeker omdat je niet weet of je nog goed kan herstellen van de ziekte en hoelang het herstel duurt en of je ook geopereerd zal moeten worden. Kortom je weet niet wat je te wachten staat, welke behandeling en of de behandeling wel zin heeft.

Je kunt je erg afhankelijk voelen van je gezinsleden of verpleegkundigen in het bijstaan in de zorg die je nodig hebt omdat je de kracht en de energie niet meer hebt om het zelf te doen.

Het besef van de afhankelijkheid brengt vele emotionele gevoelens met zich mee omdat je je zo bewust word van het verlies van een goede gezondheid.

Hoe kom je uit de neerwaartse spiraal van gedachten, de angst en de onzekerheid waardoor je je slechter gaat voelen en het wellicht afreageert op de buitenwereld.

Toch wil je je kinderen en je partner zo weinig mogelijk belasten en ze niet ook heel verdrietig maken zodat je je “groot” houd en zoveel mogelijk positief wil blijven.

 

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van ernstige ziekte en kan je ondersteunen tijdens jouw ziekte. Het kan zo nodig zijn dat er een liefdevol iemand voor je is die naar je luistert naar wat jij nodig hebt, die tijd voor je heeft en je helpt om de emotionele pijn  te verwerken en de kracht te vinden om verder te gaan tijdens het ziekteproces en om positief te blijven.

Zelf ben ik genezen van ernstige baarmoederhalskanker – in een vergevorderd stadium en ik heb hiervoor chemotherapie als behandeling gehad en dagelijkse zware bestralingen.Ter voorkoming van eventuele latere uitzaaiing naar de blaas is naast de baarmoeder, eileiders ook de blaas verwijderd tijdens een zware operatie waardoor er een urinestoma moest worden aangelegd. Daardoor ben ik ook ervaringsdeskundige in het leven met een stoma en kan ik mensen die ook genoodzaakt zijn om met een stoma te leven daarbij ook begeleiding geven.

Ik kan steun en begeleiding geven door gesprekken (geestelijke verzorging), of door voet- of handmassage te geven met aromatherapie (100% pure essentiële oliën) welke verlichtend werkt voor vele fysieke klachten en waardoor je minder lichamelijke en emotionele stress voelt.

Indien om medische redenen het niet mogelijk is om naar de praktijk te komen dan kan ik je thuis bezoeken en/of of in het ziekenhuis.

Title

Text above form